13/5/09

França deixarà els pirates sense connexió a internet

El remei contra la pirateria a internet passa per deixar els usuaris sense connexió a la xarxa. Si més no, aquesta és l'aproximació que hi ha fet França. El govern de París ha endurit la legislació contra la pirateria, amb l'objectiu de reduir-la entre un 70% i un 80%. Els internautes que infringeixin la llei s'arrisquen a quedar-se entre 1 mes i 1 any sense connexió. Amb 1.000 milions de baixades d'arxius anuals, França és líder mundial en descàrregues il·legals.

El projecte de llei s'ha batejat amb el nom "Creació i internet". La ministra de Cultura, Christine Albanel, l'ha presentat aquest dimecres al consell de ministres i ha argumentat que no es tracta de "fer de policies davant els internautes, sinó d'incorporar una pauta de responsabilitat". La llei preveu que es creï l'Alta Autoritat per a la Difusió de les Obres i la Protecció dels Drets a Internet (HADOPI), que integraran dos jutges i que començarà a funcionar l'1 de gener del 2009.

Quan detecti una descàrrega il·legal, aquest organisme, l'HADOPI, enviarà un correu electrònic a la persona implicada. Serà el primer avís. El segon consistirà en una carta certificada, per tal que hi hagi constància per escrit que l'usuari ha rebut l'avís. Si la pràctica il·legal persisteix, l'internauta es podrà quedar sense internet durant un període que oscil·la entre el mes i l'any. Si es donessin les circumstàncies, el cas podria arribar a altes instàncies judicials.

El govern francès admet que és conscient que solucionar "al 100%" la pirateria és impossible, però n'espera una reducció "notable" que posi fi a la situació "d'urgència" del sector cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada